Login za korisnike
Navigacija
Donatori
Pretraga Mojekarijere
Loading

Socijalni radnici se bave rješavanjem problema različitih društvenih grupa. Oni pomažu socijalno ugroženim da ostvare svoja prava, vode računa o nezbrinutoj djeci, rade na sprečavanju maloljetne delinkvencije, daju preporuke kako da pojedinci koji imaju socijalnih potreba dobiju što kvalitetniju pomoć.

Holland kod ovog zvanja / zanimanja: 


Slike ovog zanimanja/zvanja: 

Holland kod ovog zvanja / zanimanja: 
Oglasi za posao za ovo zanimanje/zvanje:: 


Historičari proučavaju prošle događaje koristeći pisane dokumente i arheoloske nalaze i daju nam pregled šta se događalo u prošlosti. Oni koriste svoja znanja kako bi opisali porijeklo sadašnjih dešavanja.

Politolozi se bave politikom kao naukom. Oni proučavaju politička kretanja, a njihovi nalazi se koriste u državnim institucijama, političkim strnkama i drugim političkim organizacijama.

Holland kod ovog zvanja / zanimanja: Stomatolozi provode postupke prevencije, liječenja i saniranja usta i zuba, hirurško liječenje i rehabilitaciju bolesti i ozlijeda usta i zuba, zdravstveno vaspitanje radi unaprijeđenja oralnog zdravlja stanovništva, te izradu naučnih radova.


Agronomi istražuju i organizuju poljoprivrednu proizvodnju na naučnim osnovama. Zahvaljujući njima i njihovim saznanjima, poljoprivrednici mogu da uzgoje mnogo više voća, povrća i stoke.
Inžinjeri šumartva istražuju i organizuju sve ljudske aktivnosti koje pomažu očuvanju šuma.

Slike ovog zanimanja/zvanja: 

 

 

Oglasi za posao za ovo zanimanje/zvanje::